Yukarıda ki tarife göre içinizi hazırlayın ,hamur için 250 gr margarin yada tereyağ (oda ısısında) ,1 yumurta.2-3 yemek kaşığı yoğurt ,1 su bardağı pudra şekeri ,1 paket vanilin ,1/2 paket kabartmatozu ve yaklaşık 500 gr un ama unu lütfen kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olsun sert olsun istemeyiz:)
Öncelikle tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yediriyoruz diğer malzemeleri un dışında ilave ediyoruz.Unu yavaş yavaş ekliyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.5-10 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz ,daha sonra hamurumuzu merdane ile açıp istediğiniz şekilde içini koyup 170 derece de önceden ısıtılmış fırında hafif pempeleşinceye kadar pişirin .fırından çıktıktan sonra servis tabağına alınca üzerine bol pudra şekeri serpelim afiyetler olsun.
Elmalı kurabiyeleri daha sonra tüketecekseniz pudra şekerini servis öncesi serpin :)
Elmalı kurabiye hastası olarak intizam ve görüntüye bayıldım.
YanıtlaSil