25 Ocak 2017 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


 Kış geldiğin de sanırım çoğumuz elmalı tatları ararız,bunların başında da elmalı kurabiye geliyor,en azından benim için öyle :)Tarife geçmeden önce size şöyle bir dip not vermek istiyorum evde elmalar biraz bekleyince çürümeye yüz tutunca hemen rendeleyip 1 tatlı kaşığı tarçın ve damak tadınıza göre 3-4 yemek kaşığı şeker ile kavurun her kullanım için ayrı ayrı buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın çok pratik oluyor benden söylemesi.Bu arada kurabiye için elmalı iç tarifini de yukarıda vermiş oldum sadece her kullanım için 3 elma yeterli olur suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alınca iri kıyılmış 1 çay bardagi ceviz ilave ediyoruz ve ben evde varsa elmaları ocağa alırken 1 yemek kaşığı da kuş üzümü eklerim aklınızda olsun ;)
Yukarıda ki tarife göre içinizi hazırlayın ,hamur için 250 gr margarin yada tereyağ (oda ısısında) ,1 yumurta.2-3 yemek kaşığı yoğurt ,1 su bardağı pudra şekeri ,1 paket vanilin ,1/2 paket kabartmatozu ve yaklaşık 500 gr un ama unu lütfen kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olsun sert olsun istemeyiz:)
                                                     

Öncelikle tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yediriyoruz diğer malzemeleri un dışında ilave ediyoruz.Unu yavaş yavaş ekliyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.5-10 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz ,daha sonra hamurumuzu merdane ile açıp istediğiniz şekilde içini koyup 170 derece de önceden ısıtılmış fırında hafif pempeleşinceye kadar pişirin .fırından çıktıktan sonra servis tabağına alınca üzerine bol pudra şekeri serpelim afiyetler olsun.                                                                                                                                     
Elmalı kurabiyeleri daha sonra tüketecekseniz pudra şekerini servis öncesi serpin :)

1 yorum:

  1. Elmalı kurabiye hastası olarak intizam ve görüntüye bayıldım.

    YanıtlaSil